lördag 23 juli 2016

EN BLÅ MIXED MEDIA-TAVLA

Det är kul att vara med i utmaningar på internet... Ibland slår slumpen till och gör så att jag kan vara med i två utmaningar, eller åtminstone inspireras av dem :).

Den första jag såg - och följde, var Finnabairs Denim journal challenge-utmaning, där man kan vinna en konstjournal med jeanstygbeklädd pärm.

Sen fick jag, via Mixed media crafts-gruppen på Facebook, tips på att även The Creative Studio har en somrig utmaning för juli månad :).

Här är min tolkning av båda utmaningarna :).
Jag har hållit mig till jeansblå färger, tillsammans med lite ljusbrunt, (guld)gult, korall, kräm och vitt. Temat är givetvis ett somrigt dito, med inslag av havet, stranden och ledighet.

Jag bara älskar att åka ut på öarna och se annat än det jag ser till vardags. Segelbåtar, hav och strand är något mina ögon längtar till, varje sommar.


Äntligen fick jag leka med mina små snäckor jag hittat här och där.


Jag har stansat ut ett underbart ord, explore, ur vitt mossgummi (skumgummi/funky foam) med en stansmall från KaiserCraft.
Texturen som du ser i höger nederhörn är gjord med hjälp av en schablon och tjock texturpasta. Det tog lång tid att torka.
Jag har lagt på lite ostduk (cheese cloth) för att förhöja den texturerade effekten :).
Du ser också "min specialare", snörsnurran, under ordet explore. Det är en rolig dekoration att göra, tycker jag.


Jag letade upp några fina blåa och gröna rosor, för att matcha de blå-gröna småpärlorna (mini prills kan vara ett alternativ) jag limmat fast i en linje över tavlan.
Jag har penslat blommorna med lite genomskinlig Wink of Stella-penna samt använt någon form av stickles, för att ge det lite extra bling :).
Du ser också att jag limmat fast härliga bubblor som något som bidrar till texturen...

Jag har även stansat ut en stjärn-ram med hjälp av två stansmallar från Die-Namics. Det är så himla läckert med den där sömkanten. Jag har målat stjärnan med Distress Paint - Tarnished Brass. Jag tycker att det är ett väldigt smidigt sätt att färglägga saker och ting på, utan att behöva tänka på att rengöra penslar m m, i o m att färgflaskan i sig, har en s k dabber-topp, som man kan måla med.


Segelbåten är en stämpel från ScrapBerry - Seaside.

Inga kommentarer: